Politika privatnosti

1. Obrada osobnih podataka

Obrt JOKO Media Masters, smješten na adresi Mokrička ulica 113, 10292 Ključ Brdovečki, s OIB-om: 89981131629, u svom radu poštuje sve važeće zakone i propise te prikuplja i obrađuje osobne podatke u skladu s njima.

Naša tvrtka pridaje veliku važnost zaštiti i sigurnosti osobnih podataka naših kupaca, klijenata i poslovnih partnera, te tome posvećujemo posebnu pažnju.

Molimo vas da pažljivo pročitate ove informacije kako biste bili upoznati s našim pristupom zaštiti osobnih podataka.

JOKO Media Masters postupa u skladu sa zakonima i propisima o zaštiti osobnih podataka. Naša tvrtka određuje svrhu i načine obrade osobnih podataka te je odgovorna za sigurno čuvanje i primjenu tih podataka, bilo u obliku papira ili elektronički.

U svojim aktivnostima, JOKO Media Masters može djelovati kao izvršitelj obrade osobnih podataka kada obrađuje osobne podatke korisnika prema pisanim uputama voditelja obrade osobnih podataka.

U skladu s zakonskim i regulatornim zahtjevima, JOKO Media Masters imenovao je Službenika za zaštitu osobnih podataka. Službenik za zaštitu osobnih podataka dostupan je za sve upite vezane uz obradu osobnih podataka ili ostvarivanje prava na zaštitu osobnih podataka.

Za sve informacije ili pitanja, slobodno nas kontaktirajte putem e-mail adrese majstorisvijeca@gmail.com. Službenik za zaštitu osobnih podataka bit će vam na raspolaganju.

2. Prikupljanje i korištenje osobnih podataka

Svi prikupljeni osobni podaci ovise o različitim faktorima, uključujući vrstu usluge koju pružamo našim kupcima, korisnicima i klijentima, kao i namjeru korisnika da koriste naše usluge. Također, podaci ovise o vrsti ugovora koji sklapamo s našim klijentima te namjeri kupaca da koriste svoja prava sukladno zakonskim i regulatornim odredbama o zaštiti osobnih podataka.

Ovi podaci su bitni za pružanje usluga i uključuju:

  • Osnovne osobne podatke (ime i prezime)
  • Osnovne kontakt podatke (adresa, broj telefona, e-mail adresa)
  • Podatke vezane uz korištenje web stranice www.majstorisvijeca.com
  • Podatke vezane uz korištenje Majstori Svijeća internet trgovine
  • Ostale osobne podatke koji su potrebni za ostvarivanje prava klijenata sukladno zakonskim odredbama o zaštiti potrošača.

Ti podaci omogućuju pružanje usluga našim korisnicima na najbolji mogući način te su nužni za ispunjenje njihovih potreba i zahtjeva.

JOKO Media Masters skrbi o prikupljanju i upravljanju osobnim podacima s ciljem uspostavljanja kupoprodajnih odnosa za proizvode i usluge iz vlastite ponude, a isto tako kako bi ispunila zakonske i regulatorne obveze, te ostvarila vlastite legitimne interese u okviru zakonitog poslovanja.

U skladu s relevantnim zakonskim propisima, za određene svrhe ćemo dodatno zatražiti izričitu privolu korisnika.

Osobni podaci se obrađuju radi sklapanja i ispunjenja ugovornih obveza u sljedećim kontekstima:

  • prodaja roba i usluga
  • marketinške aktivnosti Majstori Svijeća
  • administriranje ugovornog odnosa
  • upravljanje i zaprimanje prigovora, pritužbi i reklamacija
  • dostava kupljene robe
  • postupak naplate ili prisilna naplata dugovanja

Osim toga, Vaše osobne podatke obrađujemo na temelju naših poslovnih legitimnih interesa za sljedeće svrhe:

  • obavještavanje o promjenama vezanim uz uvjete poslovanja
  • sprječavanje i otkrivanje prijevare

Za sve ostale aktivnosti koje nisu obuhvaćene navedenim razlozima, zatražit ćemo dodatnu privolu od naših klijenata, a isti imaju pravo povući dano odobrenje u bilo kojem trenutku.

3. Pristup, obrada i čuvanje osobnih podataka

JOKO Media Masters primjenjuje tehničke i organizacijske mjere kako bi osigurala da prikupljeni osobni podaci budu obrađivani samo na način koji je usklađen s njihovom svrhom. U slučaju kada je to nužno za izvršenje poslovnih aktivnosti, pristup osobnim podacima može biti omogućen trećim stranama, uključujući:

  • Državna tijela i tijela javne vlasti koja imaju pravo pristupa osobnim podacima radi provedbe zakonskih obveza.
  • Odvjetnici, servisne službe, tiskare, financijske ustanove i ostali poslovni partneri.

Svi navedeni primatelji, osim državnih tijela i tijela javne vlasti, obrađuju osobne podatke isključivo prema uputama koje daje JOKO Media Masters.

Osobni podaci korisnika bit će obrađivani unutar Europskog gospodarskog područja (EGP) od strane izvršitelja obrade navedenih u odjeljku “Pristup osobnim podacima”. Njihova odgovornost i obveza zaštite osobnih podataka, kao i čuvanja njihove povjerljivosti, definirani su ugovornim odnosom i u skladu sa svim tehničkim i organizacijskim mjerama te zakonskim propisima koji reguliraju zaštitu podataka.

Osobni podaci koje je Majstori Svijeća prikupila u svrhu navedenu u odjeljku “Prikupljanje i korištenje osobnih podataka” neće biti dostupni nikome tko nema ovlaštenje od strane JOKO Media Masters.

Razdoblje čuvanja osobnih podataka korisnika varira ovisno o svrsi za koju se obrađuju.

Podaci prikupljeni u svrhu pružanja prodajnih transakcija ili drugih usluga čuvaju se tijekom razdoblja od 12 mjeseci nakon posljednje transakcije u kojoj su korišteni. To uključuje transakcije poput isporuke, dostave, reklamacija i slično.

Podaci prikupljeni zbog obrada temeljenih na zakonskoj osnovi čuvaju se u skladu s vremenskim ograničenjima propisanim relevantnim zakonima, kao što su primjerice Zakon o računovodstvu i slični.

4. Ostvarenje prava i pravo na prigovor

Korisnik, kupac ili klijent ima pravo na informacije o načinu na koji se obrađuju njegovi osobni podaci, kao i mogućnost povlačenja privole u bilo koje vrijeme, ukoliko se osobni podaci obrađuju na temelju dane privole. Također, korisnik ima pravo zatražiti ispravak ili dopunu svojih osobnih podataka kako bi uvijek bili točni, kao i brisanje osobnih podataka kada više nisu potrebni za gore navedene svrhe. U slučaju prigovora, korisnik se može obratiti obrtu JOKO Media Masters ili nadležnom državnom tijelu.

JOKO Media Masters omogućuje svim zainteresiranima da ostvare svoja prava u vezi zaštite osobnih podataka kroz različite komunikacijske kanale:

osobno, u bilo kojem prodajnom prostoru JOKO Media Masters

putem elektroničke pošte poslane s adrese koja je registrirana u sustavu Majstori Svijeća na adresu majstorisvijeca@gmail.com

putem internet obrasca korisničkog kluba Majstori Svijeća za registrirane korisnike.

Važno je napomenuti da bez obzira na odabrani način komunikacije, zahtjev treba biti podnesen osobno, omogućavajući djelatnicima JOKO Media Masters identifikaciju podnositelja zahtjeva.

Korisnici imaju mogućnost podnošenja prigovora na obradu njihovih osobnih podataka ne samo obrtu JOKO Media Masters., već i Agenciji za zaštitu osobnih podataka. Agencija se nalazi na adresi Martićeva 14, Zagreb, a za kontakt se mogu koristiti telefonski broj 00385 (0)1 4609 999, e-mail azop@azop.hr ili posjet web stranici www.azop.hr.

5. Kolačići (“Cookies”)

Kolačići predstavljaju tekstualne datoteke koje web stranice spremaju na uređaj korisnika, poput računala, tableta ili pametnog telefona. Majstori Svijeća ih koriste kako bi poboljšale korisničko iskustvo i olakšali pristup funkcijama na svojoj web stranici. Informacije prikupljene putem kolačića koriste se za pamćenje postavki i aktivnosti korisnika, kao što su pregled proizvoda, dodavanje proizvoda u košaricu ili usporedba proizvoda.

Kolačići imaju sposobnost pohranjivanja različitih informacija, uključujući osobne podatke poput imena ili e-mail adrese. No, važno je istaknuti da ovi podaci mogu biti pohranjeni samo ako korisnik to dopusti – web stranice ne mogu pristupiti informacijama koje korisnik nije dao i ne mogu pristupiti drugim datotekama na korisnikovom računalu. Obično korisnici ne primjećuju aktivnosti pohrane i slanja kolačića. Međutim, mogu prilagoditi postavke svog internetskog preglednika kako bi sami odlučili žele li odobriti ili odbiti zahtjeve za pohranu kolačića, automatski brisati pohranjene kolačiće pri zatvaranju preglednika i izvršiti slične radnje.

Korisnik može u bilo kojem trenutku obrisati ili blokirati kolačiće putem postavki svog internetskog preglednika. Međutim, blokiranjem kolačića, određene funkcionalnosti na web stranici Majstori Svijeća možda neće biti dostupne.

Majstori Svijeća koriste usluge poput Google Analyticsa za analizu posjeta i praćenje navika kupaca na svojoj web trgovini. Pružatelji usluga putem kolačića prate korisnikove posjete na web stranici te na temelju toga prikazuju oglase Majstori Svijeća ili oglase drugih korisnika. Korisnik može zaustaviti prikazivanje takvih oglasa putem postavki pružatelja usluge oglasa.

Onemogućavanje kolačića

Odlukom da isključite kolačiće, imate kontrolu nad time želite li dopustiti pohranu kolačića na vašem računalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Da biste saznali više o postavkama kolačića, molimo odaberite web preglednik koji koristite iz sljedećeg popisa: • Chrome • Firefox • Internet Explorer 9 • Internet Explorer 7 i 8 • Opera (stranica na engleskom jeziku) • Safari (stranica na engleskom jeziku) Važno je napomenuti da onemogućavanje kolačića može rezultirati ograničenjem nekih funkcionalnosti na web stranicama koje posjećujete.

Kratkotrajni kolačići

Kratkotrajni kolačići, poznati i kao kolačići sesije, automatski se uklanjaju s računala nakon zatvaranja internetskog preglednika. Ovi kolačići omogućuju web stranicama da pohrane privremene informacije, poput stavki u košarici za kupnju, čime se poboljšava korisničko iskustvo.

Trajni kolačići

Trajni ili pohranjeni kolačići zadržavaju se na vašem računalu i nakon zatvaranja internetskog preglednika. Ovi kolačići omogućuju web stranicama da pohrane informacije poput korisničkog imena i lozinke, čime se izbjegava potreba za ponovnom prijavom prilikom svakog posjeta određenoj stranici. Stalni kolačići mogu ostati na računalu danima, mjesecima, pa čak i godinama, pružajući dugotrajnije korisničko iskustvo.

Kolačići prvih strana

Kolačići prvih strana su oni koji dolaze izravno s web stranice koju posjećujete, a mogu biti ili stalni ili privremeni. Koriste se kako bi web stranice mogle pohraniti određene informacije koje će biti korisne prilikom vašeg sljedećeg posjeta istoj stranici.

Kolačići trećih strana

Kolačići trećih strana su oni koji dolaze s reklama drugih web stranica, poput skočnih ili drugih reklama, koje se pojavljuju na web stranici koju trenutno pregledavate. Njihova svrha je omogućiti web stranicama praćenje vašeg korištenja interneta u marketinške svrhe.

Koje kolačiće koriste Majstori Svijeća i zašto

Naša internet stranica osmišljena je s primarnim ciljem olakšavanja vašeg korisničkog iskustva i pojednostavljenja procesa web kupovine. Koristimo dva tipa kolačića:

  1. Kratkotrajni kolačići (Session cookies) – ovi su kolačići privremeni i ističu (te se automatski brišu) nakon zatvaranja internetskog preglednika. Koristimo ih kako bismo omogućili pristup sadržaju i funkcionalnostima poput komentiranja nakon što se prijavite na web stranicu.
  2. Trajni kolačići (Persistent cookies) – ovi kolačići obično imaju dugoročni datum isteka i ostaju u vašem pregledniku sve dok ne isteknu ili ih ručno ne izbrišete. Koristimo ih za funkcionalnosti poput opcije “Ostanite prijavljeni”, što olakšava pristup registriranim korisnicima. Također ih koristimo kako bismo bolje razumjeli navike korisnika i poboljšali web stranicu prema tim navikama. Vaši individualni podaci ostaju anonimni u ovom procesu.

Korištenje kolačića trećih strana

Naša internet stranica koristi nekoliko vanjskih servisa koji korisnicima omogućuju bolje iskustvo korištenja. Ovi servisi mogu postaviti limitirane kolačiće radi pružanja određenih funkcionalnosti. Trenutno, omogućujemo:

Društvene mreže: Korisnicima je omogućeno prijavljivanje i registriranje putem vlastitih računa na društvenim mrežama, poput Facebooka. Također, dijeljenje članaka na društvenim mrežama može postaviti kolačiće korisnicima.

Mjerenje posjećenosti: Za mjerenje posjećenosti koristimo servis Google Analytics. Ovaj servis pomaže u analizi posjeta našoj web stranici. Ako ne želite da navedeni servisi spremaju kolačiće, možete ih onemogućiti putem sljedećeg linka: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Na internetu postoji nekoliko web stranica koje pružaju informacije i omogućuju korisnicima da isključe pohranjivanje kolačića za različite servise. Za više informacija, posjetite sljedeće linkove:

All About Cookies

Your Online Choices

Nema proizvoda u košarici!
0